Twee dagen lang is de Onderzeebootloods het inhoudelijke middelpunt van de industrie. Op het hoofdpodium en verschillende domes vinden inhoudelijke sessies plaats. Het gehele programma wordt nog verder ingevuld en vind je onderstaand.
22 juni

Hoofdpodium

09.00 uur - Plenaire opening
Transitie, digitalisering, veiligheid en arbeidsmarkt. Een greep uit de actuele thema’s in de industrie en andere technische sectoren. Tijdens de opening gaan we met talks, talkshow en vlogs in gesprek met de industrie, de politiek en niet te vergeten de jongere generaties, die de toekomst grotendeels gaan bepalen.

Met keytalks van:
Karen de Lathouder (CEO BP Nederland)
Jeannette Baljeu (Gedeputeerde Zuid-Holland)
Henrik Stevens (Directeur Techniek College Rotterdam)
Paco Rutten (ISPT, Nationaal Energie Traineeschip)

11.00 - 12.30 uur - Arbeidsmarkt evenement Deltalinqs i.s.m Jong Havenvereniging
De arbeidsmarkt kraakt. Hoe gaan we zorgen dat de vraag naar talent goed wordt ingevuld én het werk in de industrie goed wordt ontworpen, uitgevoerd en onderhouden.

12.00 uur - 14.00 - Lunch

15.30 - 17.00 uur - Techniekheld van het jaar 2022

Wie wordt Techniek Held 2022? De industrie en andere technische sectoren hebben heel veel nieuwe techniekhelden nodig. Zeker nu transitie en digitalisering steeds om meer en andere expertise vragen. Industrielinqs wil daarom helden uit de techniek in het zonnetje zetten.

De finalisten: Gaby op ’t Holt (BioBTX), Mateusz van Strien (Omexom), Christian Spruijt (Huntsman), Dio Kip (Spie/BP). 

De winnaar wordt deels bepaald door een gerenommeerde jury, maar ook via internetstemmen en stemmen in de zaal kun je invloed hebben op de uiteindelijke winnaar. Juryvoorzitter Jacques Reijniers mag de envelop met de winnaar openmaken.

17.00 - 18.15 uur - iTanks 10 jaar
Innovatieplatform iTanks bestaat 10 jaar. Kijk mee terug én vooruit en proost op de toekomst.


Dome 

11.00 - 12.30 uur - Innovatiebooster Digitalisering
Open discussie o.l.v. iTanks: Het koppelen van systemen en databronnen kán nieuwe waarde opleveren. Maar waarom gebeurt het toch zo weinig. Veiligheid, vertrouwen en technologie zijn daar wellicht essentieel in. 

12.00 - 14.00 uur - Lunch

Watervisie:
13.30 – 14.15 uur - De kracht van de innovatieketen
Met een talk van Mariska van Dalen van Lamb Weston/Meijer onderzoeken we de kracht van de innovatieketen. Daarna discussiëren we verder over waterstress en waterhergebruik met David Moed van Evides Industriewater en André Mepschen van Water Alliance
Watervisie:
14.15-15.00 uur - De kracht van circulair water
Hoor in de Talk van Lianne van Oord van Brightsite hoe ver Chemelot is met het programma ‘Circulair water voor Chemelot’. Daarna discussiëren we verder over circulair water en de kracht van de keten met Walter van der Meer van Oasen, Mirella Zuijdgeest van Waterschap Brabantse Delta en Ronny Faasen van IV-Water.
Watervisie:
15.30 – 17.00 uur - Dragons’ Den of Water Transition 
Ook de transitie op het gebied van water kan een versnelling gebruiken. Daarom organiseert het Watervisie Platform haar eerste  Dragons’ Den of Water Transition (DDoWT). Innovatieve bedrijven die net dat laatste zetje kunnen gebruiken om de industriewatermarkt te bestormen pitchen hun innovatie en vragen de dragons om hen te steunen. Laat u inspireren en wellicht vindt u dé oplossing voor uw watervraagstukken.

Met onder andere Dragons David Moed van Evides Industriewater, Hein Molenkamp van Water Alliance en Michiel van der meer van Bilfinger Tebodin. En innovators Termanox, O3Systems, Submerge en Rolapac

Studiodome 

11.00 - 11.45 uur - Vicoma

Slimme jongeren leiden energietransitie
Vicoma Consultancy & Engineering specialiseert zich in duurzame engineeringsprojecten en merkt dat het daarmee ook een nieuwe bron van werknemers aanboort.  In een Live Talkshow bespreken Rob Rutten, Bastiaan Leeuw en Corné Groen de kansen van de energie- en grondstoffentransitie voor een duurzame en toekomstbestendige industrie.

11.45 – 12.30 uur - Equans - ‘Verduurzamen van de industrie: zo geregeld!’
EQUANS sessie met concrete businesscases en stappenplan
Verduurzamen van de industrie: met de juiste aanpak kunnen er snel concrete stappen worden gezet in het realiseren van energiebesparingen en energieoplossingen op industriële locaties. In deze sessie geven we voorbeelden en inzicht in wat er behaald is. Waar het bij een consultant vaak blijft hangen bij een dik adviesrapport met grootscheepse maatregelen, daar hanteren wij het geregeld stappenplan, een onderbouwd advies, uitvoerbaar en snel te implementeren. Wij brengen onze ervaring in praktijk en zorgen ervoor dat u voldoet aan alle duurzaamheidsrichtlijnen!

12.00 – 14.00 uur - Lunch

13.30 – 14.15 uur - TNO - Talkshow over verduurzaming van de industrie en de rol van CCUS
In een talkshow vertellen Eric de Coninck van ArcelorMittal en Joey Dobree van StamiCarbon hun visie op de verduurzaming van de industrie. En hoe past de afvang, opslag en hergebruik van CO2 (CCUS) daarin? Met SWEGS ontwikkelde TNO een technologie waarmee op dat vlak forse stappen zijn te zetten. Aan tafel praten we daarom ook met Soledad van Eijk en Jurriaan Boon (beiden van TNO).

 

23 juni

Hoofdpodium

07.30 - 09.00 uur - iTanks Pitch Ontbijt XXL
Pitches, presentaties en mooie innovaties met een croissantje in je hand.

09.00 - 10.30 uur - Innovatiebooster Tankopslag en Waterstof
Olie en chemie hebben de komende decennia nog opslag nodig. Tegelijkertijd brengen de energietransitie en de waterstofeconomie nieuwe uitdagingen mee. Bijvoorbeeld de opslag van waterstof. Wat is er mogelijk in de bestaande infrastructuur en wat moet er gebeuren om klaar te zijn voor morgen?

11.00 - 12.30 uur - De toekomst van maintenance

Digitalisering, duurzaamheid en veroudering zijn drie thema’s die in toenemende mate impact hebben op de toekomst van maintenance. Ze brengen kansen, verplichtingen en ook uitdagingen met zich mee. In deze round table gaat het over het waarborgen van de safety en reliability, over concurrerend zijn en blijven en hoe maintenance hieraan bijdraagt.

Met: Mark Haarman (Managing Partner Mainnovation), Menno van der Winden (General Manager Advanced Analytics Tata Steel Europe), Ewout Noordermeer (Chief Marketing Officer Ultimo).

Moderatie: Laura van der Linde

13.30 - 17.00 uur - Plant Manager Event

Wie volgt Yolande Verbeek op als Plant Manager of the Year 2022? Daarnaast ook ruime aandacht voor de actuele uitdagingen van plantmanagers.

Moderatie: Joost Hoebink en Wim Raaijen

Programma Plant Manager Event
13.30 - 14.10 uur - Opening en talkshow over de actuele uitdagingen van plantmanagers. Met Yolande Verbeek (Uniper), Mirjam Verhoeff (Covestro), Marinus Tabak (RWE) en Manon Bloemer (VNCI).

14.10- 15.00 uur - Pitches van de finalisten
- Lisette Sierevogel (Tata Steel)
- Roel Jolling (Polyscope)
- Paul Karrenbeld (Koninklijke Van Wijhe Verf)
- Wilfred de Jager (EEW)

15.00 - 15.30 uur - Pauze

15.30 - 16.30 uur - Talkshow over grondstoffen en energie.
Onder invloed van twee crises kraken en piepen voorheen gesmeerde toeleverketens. Hoe kunnen asset-owners daar mee om gaan? Met onder meer: Manon Bloemer (VNCI), Aaldrik Haijer (Water & Energy Solutions), Reinier Grimbergen (TNO) en Mirjam Verhoeff (Covestro).

16.30 - 17.00 uur -  Bekendmaking PMY2022

De vakkundige jury mag 60 punten verdelen, 20 punten zijn in handen van internetstemmers en de laatste 20 punten komen nog uit de zaal. Daardoor is de verkiezing tot het laatste moment spannend. Juryvoorzitter Jan Zuidam mag de envelop openmaken.

17.00 - 18.15 - Borrel


Dome 

13.30 - 17.00 uur - The Collective Challenge

Bijeenkomst met vertegenwoordigers van het Zuid Hollandse Innovatie Ecosysteem.

17.00 - 18.15 uur - Borrel


Studiodome 

09.45 - 10.30 uur - Stoomplatform
Stoom - Geen kostenpost, maar een verdienmodel.
Een introductie waarna je denkt: waarom hebben we niet veel eerder meer aandacht gegeven aan onze stoominstallatie?  Niet alleen omdat het moet volgens de Energiewet, maar omdat het direct energie bespaart en substantieel geld oplevert. Een begrijpelijk verhaal over kennis, aandacht en laaghangend fruit.

11.00 - 12.30 uur - Young Energizing Talks
De young professionals van nu staan straks in het oog van de industriële transformatie.

Daarom geven we tijdens iLinqs ruime aandacht aan hun dromen, ideeën, verwachtingen, keuzes en impact. Dat gebeurt onder andere tijdens de Young Energizing Talks.

De eerste talkers zijn bekend:

- Shrinjay Sharma (PhD TU Delft, Shell en ARC CBBC)
- Nickel van de Mortel (Chemelot Innovation and Learning Labs, CHILL)
-Rens Kamphorst (Phd TU Delft,  Nouryon en ARC CBBC

12.00 – 14.00 uur - Lunch

15.15 - 16.15 uur - Ledenvergadering Deltalinqs

Kade, buiten
09.00 - 16.00 uur - Materieel Manifestatie
Groter en mooier op de iLinqs Materieel Manifestatie

De oplossingen van de ilinqs exposanten zijn uiteenlopend, innovatief, groot of klein, stil of luid, tastbaar of juist virtueel. Maar allemaal de moeite waard! Je kunt er ook een hoop ‘live’ in actie zien op donderdag tijdens de materieel manifestatie op de kade bij de Onderzeebootloods. Daar tref je informatie en live demonstraties van Arentis, Endegs, Kärcher, Vmatch, Polygon, Trainingsplant, de Jong Transport.